Het verschil dat verlichting kan maken

Als er iets is dat in de openbare ruimte een wereld van verschil kan maken dan is het wel verlichting. Een goede verlichting zorgt er niet alleen voor dat we in de avond en nacht alles goed kunnen zien, maar het komt ook ten goede van de sfeer en de veiligheid. Zo gaat een goed verlichtte plek het dealen van drugs of het stelen van fietsen hard tegen. Daarnaast kan goede verlichting zorgen voor een goede sfeer en voor gezelligheid. Ook de kleur van het licht kan een groot verschil maken. In deze blog wordt gekeken naar de positieve veranderingen die verlichting kan maken. Zowel wegverlichting als parkeerplaatsverlichting zal behandeld worden. Hopelijk worden de volgende vragen beantwoord. Wat zijn de voordelen van een goede verlichting? Wat maakt het verschil tussen goede en slechte verlichting?

Wegverlichting

Er zal eerst gekeken worden naar straat- of wegverlichting. We komen allemaal dagelijks in aanraking met straat- of wegverlichting. Het is van uiterst belang dat deze wegverlichting op een goede manier behandeld wordt. Zo zorgt een goede verlichting op de straten natuurlijk voor een verbeterde veiligheid. Er zullen minder ongelukken voorkomen, daarnaast is het ook een stuk fijner rijden, fietsen of lopen. Zo kennen we allemaal wel een weg die een stuk minder goed verlicht is. Hier overheen rijden met de auto kan altijd voelen als een bedreiging. Vele mensen kiezen er ook voor om deze weg te vermijden. Hetzelfde geld voor voetgangers. Als de weg op de stoep slecht verlicht is dan kan het erg eng zijn om hier overheen te lopen. Een goede wegverlichting is van groot belang.

Parkeerplaatsverlichting

Ook parkeerplaatsverlichting is van groot belang. Zo speelt hier naast de veiligheid ook de misdaad een rol. Zo zorgt een betere verlichting voor minder drugshandel, minder gestolen auto’s en minder gestolen fietsen. Als een parkeerplaats goed verlicht is dan komt dit ook ten goede van het veilige gevoel. Zo kan dit erg belangrijk zijn voor een bedrijf. Je wilt natuurlijk niet dat potentiële klanten een akelig gevoel hebben als ze teruglopen naar hun auto. Ook op parkeerplaatsen is een goede verlichting van groot belang.