Een auto importeren kan je eenvoudig zelf doen

Het is op de binnenlandse automarkt vaak wel even zoeken naar een specifiek model of een auto die voordelig geprijst is en komen steeds bij meer personen het idee op om zelf een auto te importeren. De mogelijkheid daartoe is eenvoudiger dan je wel zou denken en verschillen de prijzen sterk met landen net over de grens zoals Belgie. Auto’s zijn daar relatief gezien niet alleen wat goedkoper, maar zijn er vaak ook nog wat meer accessoires aanwezig.

Opzoeken van een auto kan gewoon via een verkoopsite

Wie op zoek is naar een occassion uit Belgie kan gewoon een verkoopsite bezoeken en van daaruit een keuze maken. Na overeengekomen te zijn over de prijs en de staat waarin de auto zich verkeert zal die moeten worden geimporteerd in ons land. Dat betekent dus een inschrijving bij de RDW, nieuwe platen en een Nederlandse autoverzekering afsluiten, bijvoorbeeld via de vergelijkingssite Geld.nl. Al deze handelingen hoef je niet zelf te verrichten omdat er bedrijven zijn die auto importeren uit Belgie wel erg gemakkelijk maken. Al het werk wordt je namelijk uit handen genomen en kan er vaak uit verschillende paketten worden gekozen. Zo kan het bedrijf zelf de auto gaan halen tot in Belgie, het papierwerk afhandelen en vervolgens compleet met de nieuwe platen bij jou aan de deur afleveren.

Ook via een autobedrijf kan je een Belgische auto aanschaffen

Naast het zelf op zoek gaan naar een auto via een gewone verkoopsite, zijn er ook tal van autobedrijven te vinden die samenwerken met Belgische partners. Zo kan je er terecht voor het bezichten van een auto uit hun voorraad en levert het importeren dan ook helemaal geen problemen op. Het voordeel van een aankoop bij een autobedrijf is dat je altijd nog aanspraak kunt maken op garantie, iets waar je niet op kunt terugvallen bij een particuliere aankoop. Hoewel de prijzen er vaak wat hoger liggen is er een grote mate van zekerheid aan gebonden en blijkt uit de praktijk dat het toch voordeliger uitkomt, ook na het betalen van de invoerrechten.