Is Hanway Raw 50 de beste scooter van AGM?

Als je een scooter van AGM wilt kopen vallen twee zaken direct op; ten eerste liggen de prijzen opvallend laag en als tweede hebben ze een enorme keuze aan modellen. Wat is ons betreft is de Hanway Raw 50 Caferacer favoriet, waarom we voor dit opvallende model kiezen leggen we op deze pagina uit.

 

De beste scooter van AGM is…

Er zijn behoorlijk wat scooter merken die in Nederland verkrijgbaar zijn. Naast de bekende merken uit Europa zijn er de importeurs die in Azië kun producten laten maken volgens eigen specificaties. Die zijn lekker goedkoop en rijden goed, maar ze missen vaak wat … karakter. Dat kun je zeker niet zeggen van de Hanway Raw 50 scooter die AGM levert. Voor de tijd van Vespa scooters waren het dit soort motorfietsen die over de wegen reden. Tot in de jaren zeventig van de twintigste eeuw waren de Caferacer modellen enorm populair bij de ‘greasers’, de ‘nozems’ en de ‘rockers’. Nu zie je dit model minder vaak rijden op de weg, en dat maakt ze extra bijzonder.

Geen fratsen met een Hanway Raw 50

Deze 50cc brommer lijkt op een zware motorfiets, toch is het gewoon een bromfiets met een maximumsnelheid van 45 km/u. Dit betekent een minimumleeftijd van 16 jaar en een bromfietsrijbewijs, je hoeft er dus geen motorrijbewijs voor te halen. Je zult niet veel kunststof tegenkomen, dit is een gestripte scooter die trots alle onderdelen laat zien. Wanneer je rijdt op deze Caferacer lijkt je een reis terug te maken in de tijd. Toch is het stiekem gewoon een moderne scooter met een Euro4 motor die zuinig en duurzaam is.

 

Rijden wordt genieten

Er zijn behoorlijk wat fans van deze AGM scooter, en niet alleen dankzij de opvallend lage prijs. In tegenstelling tot de bekende Zip en Vespa stadsscooters is dit model niet op te voeren. Het is namelijk ook geen machine die gemaakt is op snelheid, maar om lekker mee te cruisen. Naar je werk, naar school of gewoon naar het volgende café langs de weg. Daarmee is het meer ‘café’ dan ‘racer’, wat volgens ons juist een voordeel is. Met de flinke tank kun je een grote afstand overbruggen, daarmee is een ideale weekend scooter om een relaxte tour te maken. Let op dat een helm dragen verplicht is, er is namelijk geen 25 km/u uitvoering leverbaar.

 

Voor de hobbyist

We gaan je niet bang maken, maar we moeten wel realistisch blijven. De prijs ligt heel laag, daarvoor mag je geen Honda of Harley Davidson verwachten. Je hoeft niet technisch onderlegd te zijn, toch biedt het voordeel als je een beetje handig bent als eigenaar van een Raw Hanway Caferacer. Het blijft een import scooter die niet op alle punten perfect afgewerkt is, maar met wat schroeven, vijlen en buigen kom je een heel eind. Je kunt er na levering direct op wegrijden, maar als je een beetje tijd en aandacht schenkt aan jouw AGM dan zal dit zeker beloond worden! Daarom stellen we dat het een brommer is voor hobbyisten, en mensen die graag genieten van hun gemotoriseerde tweewieler. Als je een scooter zoekt voor woon- werkverkeer en niets anders, dan kun je daar bij AGM zeker een geschikte scooter voor vinden. De vraag is; gaat het om de bestemming, of de reis er naartoe?

 

Meer power nodig?

Als je een motorrijbewijs hebt en graag op een scooter van AGM wilt rijden met iets meer paardenkrachten dan heb je geluk! Want er is ook een 125cc uitvoering van deze populaire Caferacer leverbaar. Daar heb je uiteraard een motorrijbewijs voor nodig, met een bromfietsrijbewijs of autorijbewijs mag je hier niet op rijden. Het 125cc model wijkt in de details wat af qua vormgeving, verder heeft deze Hanway motorfiets dezelfde uitstraling en geeft je hetzelfde gevoel. Maar dan wat sneller en geschikt voor autowegen en snelwegen. De Fast & Furious scooter speciaalzaak heeft ze beide in het assortiment, bekijk ze direct in de webshop.