Leren voor het theorie examen

Het theoretisch deel van het rijexamen is voor vele mensen erg saai, maar zonder het theorie examen te halen, kom je ook niet verder. Optijd beginnen met studeren is daarom aangeraden. Maar hoe doe je dat het best, auto theorie leren?

Tip 1: Maak een studieplanning

Het heeft weinig zin om enkele dagen van tevoren te beginnen met studeren. De kans is dan erg groot dat je het examen niet haalt. Haal je het op het nippertje toch, dan heb je er eigenlijk weinig aan, want door gehaast te studeren, neem je bijna niets op, wat totaal niet de bedoeling is van het theoretisch deel. Dat wat je geleerd hebt, zou je moeten toepassen tijdens de eigenlijke rijlessen.

Tip 2: Vraag om hulp

Onderschat het theoretisch deel niet en ga voor jezelf na met welke onderwerpen je moeite hebt. Vraag bij de instructeur naar extra uitleg. Helpt dat weinig, ga dan online meer informatie zoeken of vraag je ouders en/of vrienden. Heel vaak begrijp je iets eerder wanneer het door vrienden wordt uitgelegd.

Tip 3: Doe een oefen examen

Deze optie is er niet overal en je gaat natuurlijk niet het echte examen kunnen zien, maar je zou wel iets soortgelijks kunnen oefenen. Kijk naar de vragen, ga na waar je nog moeite mee hebt en hoelang je ervoer doet. Zo heb je alvast een indicatie van hoe het kan gaan tijdens het werkelijke examen.

Tot slot

Met een goede studieschema, voldoende oefening en hulp bij moeilijke onderdelen, moet het helemaal mogelijk zijn om het theorie examen in een keer te halen.